Lær å fly

Her er en steg for steg oversikt over hvordan du blir seilflypilot.

Introkurs

Hvis du vil prøve ut om seilfly er noe for deg kan du starte med introkurs. Dette arrangeres to ganger årlig av seilflyklubben og er en komplett pakke med kost, losji og seilflyging.

Jeg har bestemt meg!

Jippi, velkommen som seilflyelev!

Det er noen praktiske ting som må ordnes som medlemskap i NLF – Norsk Luftsport Forbund og vår flotte seilflyklubb. For å fly må du være med på spleiselaget i klubben som holder flyene våre i god stand, og det koster litt å drive flyplassen. Du vil i tillegg trenge en lærebok for seilflyteori og bøker til å loggføre flyturer og seilflyøvelser. 

Hva koster det å fly?

Det er lavere utgifter på medlemskap og leie av fly for deg som er ungdom, det vil si under 20 år eller student under 27 år. Skal du fly mye må du påregne 15 000 til 20 000 kr pr år under opplæringen, men da har du fløyet minst 30 turer og nærmer deg 10 timer i lufta. Les mere om ungdom og seilfly.

For deg som ikke kommer inn under kategorien ungdom kan du påregne 20 000 til 25 000 kr pr år. Med litt innsats klarer de fleste å ta seilflylappen på to år, det er avhengig av tiden du setter av til dette.

Eksakt pris varierer, du finner en oversikt over priser i GSFK her.

Kontakt oss på gsfk.info@gmail.com så hjelper vi deg i gang!

Mestring frihet og naturopplevelser