Før du begynner seilflyopplæring

Har du lyst å starte med opplæring er det noen ting du kan sjekke ut på forhånd, så vet du at det ikke blir en stopp mitt under opplæringen.

Helseattest

Du trenger en helseattest fra den dagen du skal fly solo. Dette er en tilsvarende helseattest tilsvarende du trenger for å kjøre lastebil eller andre fartøyer. Det kreves normalt god helse og godt syn.

Sett av nok tid

Det er mest effektivt å lære seg å fly hvis du har jevnlig opplæring. Kunnskap er ferskvare og blir det for lang pause mellom hver gang du flyr føler man fort at man må “starte på nytt”. Du bør sette av 5 til 10 helger om sommeren. Det beste er å begynne i påsken og så kjøre på annenhveruke helt til sesongslutt i oktober. Det er lurt å bruke flyleirene (påskeleir, vårleir, sommerleir, høstleire) – her flyr vi over flere dager og du får en god dose med mengdeflyging.

Hvor mye koster det?

Seilflyging er ikke så dyrt som man skulle tro og koster mye mindre enn å ta lappen i sportsfly og småfly. Som ungdom vil du normalt måtte regne med å bruke 15 000 kr til 20 000 kr frem til du har bestått grunnkurs en. Du må så påregne å benytte omtrent samme beløp frem til seilflysertifikatet. For deg som ikke er ungdom vil det koste i størrelsesorden 20 000 kr til 25 000 kr.

Seilflyging er en livstil!

Å fly seilfly er ikke som å kjøre bil eller småfly der du kommer og bare vrir nøkkelen rundt, flyr deg en tur og så går hjem. Seilflyging er på mange måter som en lagsport. I klubbsammenheng reiser vi opp i helger (fullt mulig å reise på dagstur også) og hjelper hverandre med å klargjøre fly, rullere på bakketjeneste og dytte fly når vi selv ikke er i luften. Derfor er seilflyging veldig sosialt og det er gode muligheter for å bli kjent med mange hyggelige mennesker på plassen.