Steg for steg mot seilflylappen

Når du starter å fly seilfly begynner du med opplæring fra første tur. Du får et progresjonskort som er en bok hvor alle øvelsene du har utført blir notert og godkjent når instruktøren er fornøyd. I flygetidsboka noterer opp dine flyturer og informasjon om turen og utsjekk, for eksempler når du kan fly solo.

 

Soloflytur

Første flytur uten instruktør i baksetet er en spennende opplevelse, nå er du ute på egen hånd og skal praktisere alt du har lært om å fly.

For å fly solo må du i tillegg til å ha gjennomført minst 20 flyturer ha avlagt en teoriprøve i lover og regler, og instruktøren gjennomfører en soloutsjekk med deg.

 

Klar for soloflytur dåp

Etter solo

Etter soloflyturen er neste steg å samle erfaring og timer i lufta, både med instruktør og soloflyging. I tillegg til flytimer må teoriprøver gjennomføres og være bestått. Det er mange praktiske oppgaver som du som seilflyger skal kunne, som å klargjøre fly før start til å beherske nødprosedyrer, merkelandinger med mere. (En komplett oversikt kan leses i seilflyhåndboken på LNF-S nettsidene).

Les mere om å fly seilflly.

Mestring frihet og naturopplevelser