Seilflytur i gave

En spesiell gave og en spesiell opplevelse, gi en seilflytur til en du liker godt. Seilflytur byr på alt fra en flott naturopplevelse til en smak på hva flyging i sin reneste form, og det med kun litt vindsus i cockpit.

Oppe i lufta får du en flott frihetsfølelse med utsikt over landskapet og på en klarværsdag kan du se mange titalls kilometer, for ikke å si hundre kilometer.

Før start blir det introduksjon til hva som skal skje før, under og etter turen. Hvordan styre man flyet, hvilke instrumenter har vi og ikke minst sikkerhetsprosedyrer.

Når alt er klart blir seilflyet dratt opp i lufta i 5-10 minutter før det kobles fra slepeflyet. Da er det nesten helt stille, kun litt vindsus fra utsiden. Du kan prøve å styre flyet eller nyte utsikten og ta noen flotte selfiebilder!!!

Vi flyr fra Starmoen flyplass like ved Elverum i perioden april til oktober. Du avtaler tid for flyging med vår kontaktperson. Blir det ikke flyvær denne dagen blir turen flyttet til en annen helg.

Oliv Halmer (70) fikk seilflytur i avslutningsgave fra jobben; “Utrolig gøy opplevelse! Dette må en bare gjøre, ingenting å vente med!

Seilflyopplevelse

Først får du en innføring i hvordan et seilfly virker og sikkerhet, deretter slepes vi opp til 1000m høyde hvorpå vi flyr helt uten motorkraft. Vi prøver å finne oppdrift som kan holde flyet ekstra lenge oppe. Varighet 20-40 minutter avhengig av værforhold. Gaven koster 3400 kr, og du får med 500 kr i rabatt hvis du ønsker å fortsette på seilflykurs i Gardermoen.

Bestill her: Seilflyopplevelse

Seilflytur extra med akrobatikk

Etter en innføring i hvordan et seilfly virker og sikkerhet slepes vi opp til høyde. Du blir tatt med på  ulike akroøvelser hvor du kan få kjenne på fart, G-krefter og hvordan det er å henge opp ned. Varighet er fra 30 til 40 minutter. Gaven koster 4400 kr, og du får med 500 kr i rabatt hvis du ønsker å fortsette på seilflykurs i Gardermoen.

Bestill her: Seilflytur Extra med akrobatikk

Introduksjonskurs

Kanskje har vedkommende til og med en “pilot” i magen og vil begynne på seilflykurs? Vi har en startpakke med fire instruktørturer som gir det en innføring i seilflyging med både teori og praktiske øvelser. Dette kan gjennomføres på en eller to dager på Starmoen – Elverum. Les mer på: Introkurs seilfly

Bestill her: Introkurs seilfly

Avtalt tid og sted for flyging

Dag og tid for seilflyturen avtales mellom den som har fått turen og GSFK. Vi flyr på Starmoen ved Elverum i helgene og på andre fridager fra april til oktober. Blir det ikke flyvær på den avtalte dagen finner vi en ny dag senere.

Har du spørsmål? Kontakt oss på epost gsfk.info@gmail.com, eller en melding via vår Facebook side.

Merknad

Et par solbriller er kjekt å ha med på turen. Ta også med solkrem og litt varme klær, det kan være kaldt i 1000m høyde over flyplassen.

Vektbegrensning gjør at vi ikke kan ta med passasjerer over 105kg. Høye personer over 195 cm kan få vanskeligheter med å få plass i flyet og turen blir ingen god opplevelse. Ta kontakt om du er i tvil om høyde og vekt.

Av sikkerhetsmessige årsaker og for å få en god opplevelse er det viktig at du ikke er påvirket av rusmidler når du skal fly.

Rabatt kan bare brukes i Gardermoen Seilflyklubb ved betaling av seilflykurs eller andre kurspakker.

Dersom du er under myndighetsalder må du har godkjenning med underskrift av foresatte før du kan fly.

Ansvar

Gardermoen Seilflyklubb tilbyr introduksjonsturer til de som ønsker å prøve å fly seilfly. Vi er en ikke kommersiell virksomhet og all inntekt fra introduksjonsturene går til drift av våre fly, opplæring og annen klubbvirksomhet for å sikre at vi opererer med god sikkerhet både for alle som flyr med oss. Seilflyging innebærer alltid en viss risiko som vi ønsker å gjøre så liten som mulig gjennom klubbens arbeid med alt fra vedlikehold av fly, opplæring av piloter og kulturarbeid innen sikkerhet.
Når du flyr med oss skal du vite at:
  • Alle introduksjonsturer flys med erfarne piloter som har instruktørgodkjenning.
  • Flymaterialet er underlagt et vedlikeholdssystem med regelmessig kontroll.
  • Vi flyr ikke dersom det er marginale forhold, det vil si sterkt turbulens, overskyet eller lavt skydekke, andre forhold som tilsier at sikkerheten blir svekket. Blir flyturen avlyst får du selvfølgelig en mulighet å fly senere.
  • Vi er medlem av et DTO – Decleared Training Organisation og kan drive opplæring til seilflysertifikat